Terug naar boven

Trajectbegeleiding

Weet je niet zeker welke job of opleiding bij je past? Heb je hulp nodig bij een inburgeringstraject? Twijfel je over je toekomstplannen? Een trajectbegeleider zorgt voor persoonlijke ondersteuning zodat jij je dromen waar kan maken.

Vind meteen een trajectbegeleider

Of lees meer over:
Wat is trajectbegeleiding?
Wat doet een trajectbegeleider?
Een trajectbegeleider voor jongeren
Een trajectbegeleider voor volwassenen
Tarieven

Wat is trajectbegeleiding?

Tijdens trajectbegeleiding word je door een coach persoonlijk begeleid naar een job die bij jou en jouw mogelijkheden past. Samen kijk je wat er mogelijk is en welke stappen er nodig zijn om tot dat resultaat te komen.

Trajectbegeleiding kan voor de meest uiteenlopende redenen. Van twijfels over je opleiding, studiemethode, je job of om je inburgering vlot te laten verlopen… Samen met je coach breng je jouw wensen in kaart en kijk je welk traject je het best aflegt.

Zo kan trajectbegeleiding je helpen om een opleiding te vinden die echt bij je past, kan je een geschikte stageplaats worden aangeraden of ontdek je welke job dicht bij je interesses en vaardigheden aanleunt. Wil je het inburgeringstraject doorlopen? Ook dan kan je beroep doen op een trajectbegeleider. Dit kan in het Nederlands of via een tolk in je moedertaal.

Waarom je ook voor trajectbegeleiding kiest, je coach helpt je als vertrouwenspersoon graag op de juiste weg!

Ook een loopbaanbegeleider helpt je graag in de zoektocht naar een nieuwe job.

Wat doet een trajectbegeleider?

Om te beginnen focust een trajectbegeleider op vragen als:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat zijn de mogelijkheden die ik heb?
  • Wat heb ik nog nodig om mijn doel te bereiken?

Zo brengen jullie samen je doelen in kaart. Een trajectbegeleider luistert naar je wensen en vragen en stippelt daarna samen met jou een persoonlijk en haalbaar traject uit.

Enkele situaties waarin je beroep kan doen op een trajectbegeleider zijn:

  • Je twijfelt over welke richting je uit wilt.
  • Is een bepaalde studie of job wel helemaal iets voor jou? Is er een andere optie die misschien wel beter bij je past?
  • Je weet niet zeker hoe je bepaalde zaken zoals werken en studeren, studeren en een gezin, werken en de zorg voor je ouders,… het best kan aanpakken.
  • Je bent niet meer gemotiveerd in je huidige opleiding of job.

Een trajectbegeleider werkt vaak samen met werknemers en studenten. Toch kan een trajectbegeleider je ook helpen met andere levensvragen. Trajectbegeleiding ligt dan in de buurt van life coaching, mental coaching en personal coaching.

Een trajectbegeleider voor jongeren

Trajectbegeleiding is een laagdrempelige begeleiding voor kinderen en jongeren die met problemen zitten, al dan niet gelinkt aan school of werk.

Zie je het even niet meer zitten? Kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van toekomstplannen? Een trajectbegeleider helpt je graag met problemen als zelfstandig wonen, studeren of werken.

Samen met je coach kijk je naar de hindernissen waar je tegenaan botst. Je stippelt een plan uit en wordt door je trajectbegeleider aan het werk gezet om de nodige stappen te ondernemen om je doel te bereiken.

Een trajectbegeleider voor volwassenen

Trajectbegeleiding helpt je om je doelen op het vlak van werken, leren of welzijn te bereiken. Je coach reikt je nieuwe inzichten aan en helpt je om een persoonlijk actieplan op jouw maat op te stellen.

Je krijgt meer inzicht in jezelf en je sterke punten. Wat kan je? Wat wil je? Welke stappen moet je ondernemen om je doelen te bereiken? Trajectbegeleiding levert vaak op korte termijn al zijn vruchten af.

Enkele voorbeelden van doelen die je dankzij trajectbegeleiding kan bereiken, zijn:

  • Een job vinden die echt bij je past
  • Vrijwilligerswerk vinden dat je voldoening geeft
  • Een opleiding vinden die bij je interesses en talenten aanleunt
  • Het vinden van een passende hobby
  • Hulp en ondersteuning tijdens je inburgeringstraject

Tarieven

Hoeveel trajectbegeleiding kost hangt af van jouw persoonlijke noden en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een trajectbegeleider je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.

Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je trajectbegeleider terecht. Werk samen met je trajectbegeleider aan je toekomst!